facebook
X
Connect with us

Scoția: Profesorii îi denunță autorităților pe părinții care nu susțin dorințele copiilor de a-și „schimba genul”

Published

on

Școli din toată Scoția au raportat părinții autorităților locale dacă nu susțin dorința copilului lor de a „schimba sexul”.

Sunday Times relatează că zeci de sesizări au fost făcute pe baza unui ghid produs de grupul de lobby pro-trans LGBT Youth Scotland.

Guvernul scoțian s-a distanțat de ghidul respectiv,  din 2019, după ce The Christian Institute (Institutul Creștin) a emis o scrisoare legală în care exprima „îngrijorări semnificative” cu privire la materialul „înșelător”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran R3Media

Intitulat „Sprijinirea tinerilor transgender: îndrumări pentru școlile din Scoția”, ghidul  spune că profesorii nu ar trebui să le spună părinților dacă copilul își schimbă sexul la școală, cu excepția cazului în care copilul, care ar putea avea vârsta de până la patru ani, le acordă permisiunea explicită. Dacă părinții au probleme cu „identitatea transgender” a copilului lor, personalul este îndreptățit să-i denunțe autorității locale.

Printre consiliile care primeau recomandări de la școli se numărau West Lothian, Orkney și North Ayrshire.

Consiliul Clackmannanshire a confirmat, de asemenea, că au fost făcute astfel de denunțuri, școlile susținând că acest lucru a fost necesar „pentru a sprijini elevii transgender care au probleme suplimentare și mai complexe care necesită intervenții specifice”.

Din 2018, Consiliul West Dunbartonshire a primit șase cereri de la școli care solicită îndrumări suplimentare pentru a permite personalului sau părinților să „sprijine mai bine elevii transgender”.

Directorul adjunct pentru afaceri publice al Institutului Creștin, Simon Calvert, a criticat consiliile și școlile pentru că au folosit îndrumările respective, discreditate.

El a spus: „Acești activiști au dovedit că nu sunt un ghid de încredere în ceea ce privește respectarea legii. Nu pot înțelege de ce școlile le acordă atenție când vine vorba de echilibrarea sensibilă a drepturilor copiilor și a drepturilor părinților.

„Ideea conform căreia școlile sunt ghidate de opiniile acestor activiști și denunțarea părinților către autoritățile locale pentru că nu sunt de acord cu ele este revoltătoare.

„Există o dezbatere puternică în acest moment cu privire la modul în care ar trebui răspuns tinerilor care experimentează confuzie de gen. Școlile trebuie să aibă grijă și sensibilitate față de toți cei implicați, inclusiv părinții. Chemarea la consiliu pentru a „reeduca” părinții care nu sunt de acord cu linia LGBT Youth Scotland este opresivă și greșită ”, a concluzionat Calvert.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News