facebook
X
Connect with us

Ciuburciu: Vascar este una dintre cele mai active companii din punctul de vedere al implicarii sociale (P)

Published

on

    Vascar  este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata carnii din  Romania, cu o fabricace producemezeluri, semipreparate, carne fresh si conserve; 21 de magazine  proprii in zona Moldovei si o distributie la nivel national si  international; o istorie inceputa in anul 1984, cand compania se  numea Industria Carnii Vaslui; si o cifra de afaceri de 20,5 milioane  de euro la finalul lui 2019, o crestere de 13% fata de anul anterior.

  Pe de  alta parte, Vascardesfasoara si numeroase  alte proiecte in afara industriei din care face parte, dovedind ca  este implicata din punct de vedere social in viata si bunul mers al  comunitatii locale. De altfel, acesta este si unul dintre  principalele argumente pentru care Directorul General, VladCiuburciu,  a decis sa orienteze companiain aceasta directie. Faptul ca Vascar  beneficiaza de notorietate la nivel local reprezinta o  responsabilitate care se traduce prin acte cu un mare impact.

  „Fara  sprijinul oamenilor din Vaslui si din zona Moldovei, Vascar nu ar fi  reusit niciodata sa ajunga la nivelul la care este astazi, atat din  punctul de vedere al brand awareness-ului pe piata, cat si al  vanzarilor. Din acest motiv, consideram ca este datorita noastra sa  sustinem comunitatea locala si sa ne implicam, in limita  posibilitatilor, in proiecte de responsabilitate din domeniul social,  educational si protectiei mediului inconjurator”,  a explicat Ciuburciu  (Vascar).

  Directorul  General a dat si doua exemple in acest sens. „In  primavara anului trecut, Vascar a fost una dintre primele companii  care au sustinut medicii din Vaslui in eforturile lor pentru  combaterea efectelor pandemiei. Am donat Spitalului de Urgenta din  Vaslui un numar de 100 de combinezoane de protectie si 1.000 de  kit-uri de testare”,  a spus Ciuburciu (Vascar).

  De  asemenea, acesta a precizat ca brand-ul pe care il conduce este  implicat si in formarea tinerilor pe piata muncii. „Stim  ca intreaga industrie se confrunta cu o lipsa acuta a fortei de munca  specializate, motiv pentru care, incepand din anul 2019, am demarat  parteneriate cu unitati de invatamant specializate. Vascar sustine  invatamantul dual si ofera burse de studiu elevilor de la liceele  tehnice din Vaslui”,  a detaliat Ciuburciu (Vascar).

  Nu in  ultimul rand, responsabilitatea companiei Vascar se observa in  masurile luate in fabrica de la Vaslui, pentru protejareaangajatilorproprii in aceasta  perioada. „Am  regandit procesele de lucru, astfel incat sa asiguram fluxuri noi ale  personalului, am impus norme de distantare, am achizitionat masti,  manusi si dezinfectanti, am asigurat transportul angajatilor cu  mijloacele companiei si am decalat orele de incepere a programului.  Am creat proceduri interne clare si, la inceputul fiecarei ture,  verificam starea de sanatate a tuturor angajatilor. Soferii livratori  au fost si ei instruiti, iar aleile de acces sunt igienizate zilnic”,  mai spune Ciuburciu (Vascar).

  In  concluzie, Directorul General precizeaza ca, pe langa preparatele  delicioase si sanatoase din carne, un alt mod in care Vascar incearca  sa contribuie la o schimbare in bine la nivelul societatii esteimplicareaincomunitate. „Suntem  o companie constienta de necesitatea unei fundatii comune si doar  actionand alaturi de comunitate putem contribui la o schimbare in  bine a societatii”,  explica Ciuburciu (Vascar).

 

 

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News