facebook
X
Connect with us

NOI PROTESTE ANTI-RESTRICȚII ÎN OLANDA. Un centru de testare a fost incendiat iar polițiștii, atacați cu pietre și focuri de artificii. O femeie a fost trântită la pământ și rănită cu tunul de apă al poliției

Published

on

     Olanda s-a confruntat din nou cu violențe după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au incendiat un centru de testare și au aruncat cu pietre și focuri de artificii asupra poliției, în prima noapte în care s-au aplicat restricții de circulație în Țările de Jos, relatează Reuters. Poliția a fost desfășurată duminică pentru a dispersa protestatarii care sfidează restrictiile la Haga, Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Venlo, Stein, Roermond, Oosterhout, Breda și în alte părți ale țării, marcând a doua zi de proteste impuse de guvernul olandez. 240 de oameni au fost arestați.

     Manifestația de protest, desfășurată în Piața Muzeului din Amsterdam și care încalcă o interdicție curentă privind adunările publice, are loc în ziua în care guvernul a introdus o interdicție de circulație pe timp de noapte, o premieră pentru olandezi de la Al Doilea Război Mondial încoace.

  Restricțiile de circulație au intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică și sunt primele măsuri de acest tip impuse în Olanda din martie anul trecut. Până acum, distanțarea fizică și izolarea la domiciliu aveau titlu de „recomandare”, iar oamenii puteau ieși din casă la orice oră fără a-și justifica deplasarea.

 

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News