facebook
X
Connect with us

DSP Bacău, despre femeia care a decedat după vaccinare. Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea. Este un evenimentul coincident

Published

on

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău susține, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că în cazul femeii care a decedat vineri nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, fiind ceea ce OMS definește „un eveniment coincident”.

DSP Bacău susține anunță în comunicatul de presă că „nu se susţine decesul său ca fiind o reacţie adversă postvaccinală”, transmite Agerpres.

„Ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă.

Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, se precizează în comunicat, potrivit sursei citate.

Reamintim că acest caz al femeii din Bacău, care a murit la câteva ore după vaccinare, reprezintă primul deces înregistrat în rândul persoanelor vaccinate care este anunțat oficial de autorități, după cum a relatat R3Media.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News