facebook
X
Connect with us

Comitetul Helsinki ar putea declara vaccinarea Pfizer în Israel un „experiment uman neautorizat”

Published

on

     Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului urmează să anunțe că Pfizer efectuează „experimente umane neautorizate” în Israel.

  

 Comitetul însărcinat cu supravegherea studiilor la oameni este de așteptat să prezinte un aviz Ministerului Sănătății, afirmând că procesul de imunizare condus de stat impreună cu Pfizer este un studiu clinic și, prin urmare, trebuie aprobat în prealabil.

  Comisia supremă de la Helsinki – însărcinată cu supravegherea studiilor la om în Israel – este de așteptat să prezinte un aviz la Ministerul Sănătății, afirmând că campania de vaccinare condusă de guvernul israelian împreună cu Pfizer este fundamental cercetare clinică, un nume de cod pentru studiile la om și astfel, este necesar să primească autorizația explicită a Comitetului, informează israelnationalnews.com  Avizul a fost deja formulat și se așteaptă  că în zilele următoare va fi predat directorului Ministerului Sănătății Hezi Levy.

  

 „Citind contractul semnat între guvernul israelian și Pfizer, este clar și fără niciun dubiu că acesta este un studiu clinic din toate punctele de vedere și, prin urmare, trebuia aprobat de Comitetul Helsinki”, a explicat un înalt oficial.

  

 Președintele Comitetului Helsinki, prof. Eitan Friedman, a refuzat să comenteze infrormația, spunând doar că Comitetul își va prezenta poziția așa cum face de obicei, nu prin intermediul mass-media.

  

 Deoarece Comitetul este unul statutar (înființat în virtutea legii), implicația practică este că va determina că experimentul pe oameni pe care Pfizer îl face în prezent în Israel este ilegal.

  Dr. Tehilla Shwartz Altshuler, de la Israel Democracy Institute, a declarat că Comitetul de la Helsinki nu a fost consultat înainte ca Israelul să fie de acord să participe la studiul de cercetare.

 Mai mult, nici acum nu este clar dacă guvernul va urma sau ignora recomandările Comitetului de la Helsinki, a spus ea.

 De exemplu, comitetul recomandă să nu fie furnizate date personale către Pfizer fără ca persoana respectivă să fie de acord în mod specific, a adăugat ea.

  

 Acordul semnat între Ministerul Sănătății și Pfizer „presupune unul dintre cele mai ample studii pe oamenii din secolul XXI, iar informațiile din Israel vor fi de fapt disponibile pentru cercetări științifice pentru restul lumii”, a spus Shwartz Altshuler.

 „Era totuși necesar să se obțină autorizația de la Comitetul Helsinki și permisiunea rezidenților din Israel pentru ca datele lor de sănătate să fie folosite”, a spus ea, notează site-ul Jerusalem Post.   

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News