facebook
X
Connect with us

Banca italiană UniCredit atacă partidul AUR, numindu-l de „extrema dreaptă”. Claudiu Târziu: Aprecieri jignitoare

Published

on

Banca italiană UniCredit a emis un document în care analizează perspectivele politice și economice ale țării, în care numește partidul AUR de „extremă dreaptă”.

În respectivul document se precizează că partidele de la guvernare nu-și pot permite să organizeze alegeri anticipate, pentru că ar pierde teren în fața AUR.

„Noul prim-ministru, Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe, este membru al PNL, iar USR-PLUS şi Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), parteneri în coaliţie, au primit mandate de vice prim-miniştri; preşedinţia Senatului a revenit, de asemenea, USR-PLUS. Este probabil ca această coaliţie să se menţină cel puţin până în 2022. PNL şi USR-PLUS nu îşi pot asuma riscul unor alegeri anticipate.

Pe fondul gestionării deficitare a crizei medicale din 2020, popularitatea PNL ar putea scădea în continuare. În cazul în care ar fi organizate alegeri anticipate, ambele partide ar pierde teren în faţa Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), un partid de extremă dreapta care, în mod surprinzător, a devenit al patrulea partid ca mărime din Parliament. Priorităţile noului guvern sunt limitarea efectelor pandemiei şi relansarea economică”,  se arată în analiza respectivă.

În replică, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, s-a întrebat „care sunt argumentele în virtutea cărora caracterizează AUR drept un “partid de extremă dreaptă” și ce calificare are respectiva instituție bancară pentru a face ”analize” politice și etichetări ideologice, prin care prejudiciază imaginea unei formațiuni care a fost votată de peste 500 de mii de români, pe care de asemenea îi ofensează?”.

Senatorul afirmă că AUR este un partid conservator, iar caracterizarea celor de la UniCredit este jignitoare.

„Este cel puțin surprinzător că o bancă din România își permite să facă aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranță, clienți ai acestei bănci. AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul și care are ca principali piloni libertatea, credința, națiunea și familia, valori asociate cu conservatorismul european și nu cu extrema dreaptă”, a declarat el într-un comunicat de presă.

UniCredit Bank din România este parte a grupului italian UniCredit, care are subsidiare în 15 țări europene.  În ceea ce privește politicile UniCredit, este de remarcat că gigantul bancar desfășoară de ani de zile politici de „incluziune” pentru homosexuali și alți membri ai comunității LGBT. În Italia, UniCredit a realizat un clip publicitar în care apare un cuplu de homosexuali, priviți de un copil.

De asemenea, UniCredit are o politică de acomodare și a migranților. Partidul AUR s-a declarat ferm în favoarea familiei naturale și a identității naționale.

.fb-background-color {
background: #ffffff !important;
}
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe {
width: 100% !important;
}

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News