facebook
X
Connect with us

CEDO, de partea activiștilor LGBT în procesul contra României: Țara noastră, sancționată pentru că nu permite schimbarea genului în acte fără schimbarea sexului biologic

Published

on

România a fost sancționată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că nu permite schimbarea genului, inclusiv în actele de identitate, fără ca persoana respectivă să-și schimbe și sexul biologic.

Cu alte cuvinte, țara noastră este pedepsită pentru că doi judecători români au interpretat legea în mod firesc, anume că genul este echivalentul sexului biologic. Din acest motiv, România a fost reclamată la CEDO de către două persoane care au considerat că li se încalcă viața privată și autonomia personală prin faptul că nu-și pot alege genul, indiferent de sexul biologic.

„CEDO a luat această decizia în cauzele X împotriva României şi Y împotriva României: doi bărbaţi transgender care au fost obligaţi de instanţă să parcurgă intervenţii chirurgicale înainte de modificarea actelor de identitate, operaţii care nu se pot efectua în siguranţă în ţara noastră. Cei doi au primit o compensaţie morală în valoare de 15.000 de euro în total, 9.755 euro cheltuieli de judecată şi 1.153 euro daune materiale”, se arată într-un comuicat de presă.

CEDO explică astfel violarea drepturilor persoanelor transgender în România: „În [speţă], a existat o încălcare a articolului 8 din convenţie din cauza absenţei unei proceduri clare şi previzibile pentru recunoaşterea juridică a identităţii de gen care să permită schimbarea sexului şi, prin urmare, a prenumelui sau a codului numeric personal, în documente oficiale, de o manieră transparentă şi accesibilă”.

Asociația ACCEPT, una dintre cele mai active organizații care promovează homosexualitatea în România, a salutat decizia. ACCEPT speră că „decizia CEDO să ducă la adoptarea unei legislaţii clare şi coerente pentru recunoaşterea identităţii de gen, astfel încât persoanele transgender din România să poată avea o viaţă obişnuită, iar actele de identitate în acord cu aspectul şi identitatea persoanei sunt un element esenţial din această viaţă”, a adaugat acesta.

În mod stupefiant, Asociaţia ACCEPT estimează că în România trăiesc în jur de 120.000 de persoane transgender, majoritatea neavând posibilitatea să îşi realizeze tranziţia juridică.

În context, trebuie amintit că noul președinte al SUA, Joe Biden, a numit un bărbat care se consideră femeie drept Ministru adjunct al Sănătății.

Reamintim ce scria cotidianul Le Figaro despre CEDO: „CEDO joacă rolul unui judecător federal în măsura în care jurisprudența sa este azi amplu preluată de judecătorul constituțional național care o impune apoi legislatorului. În această întreprindere de afirmare a unei cetățenii post-culturale așezată pe și validată de statul de drept, Comisia europeană dispune de aliați de talie, precum Comisia de europeană pentru democrație prin drept (zisă și Comisia de la Veneția), sau Curtea europeană a drepturilor omului (CEDO). ”

Articolul integral poate fi citit aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

recente

Advertisement

Facebook

Advertisement

Popular

Copyright © 2021 Romania Today News