Întrebat dacă și Capitala va intra în carantină, Iohannis a răspuns: Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare,

7

După vizita efectuată la Institutul Clinic Fundeni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se are în vedere carantinarea Capitalei, având în vedere că această măsură a fost deja dispusă pentru mai multe localități din jurul Bucureștiului. Iohannis a evitat să dea un răspuns direct, însă a recunoscut că „din păcate sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare”. Șeful statului a mai precizat că decizia o iau specialiștii, și că totul este analizat foarte amănunțit, având în vedere efectele negative asupra economiei.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricţionare a circulaţiei în esenţă, care permite controlarea răspândirii pandemiei într-o localitate. Primele rezultate au început să apară. Creșterea necontrolată de la o săptămână la alta a încetat, peste tot unde s-a impus măsura carantinării. Vom continua până când numărul de infectări începe să scadă, până când infecția nu se va mai răspândi galopant. (…) Nu carantinarea este problema ci efectele economice, fiindcă restricţionările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea, experţii recomandă, după analiza atentă, foarte amănunţită, unde se impune şi unde nu se impune carantinarea. Din păcate, sunt destul de multe localităţi care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă două-trei săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate, deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naţionale şi în acest fel putem să ţinem epidemia sub control, acţionând local şi regional pentru aceasta”, a spus Iohannis.

Sursa Foto:  Presidency.ro