Legiștii rup tăcerea în cazul tinerei arse în Ghimpați. Ce au descoperit, de fapt, după autopsie

5

Cei trei suspecți care sunt arestați preventiv după ce ar fi ucis-o și incendiat-o pe un câmp din județul Giurgiu pe Mihaela Sabina-Mircea, Elena Constantin, Silvia Constantin și Giani Dinu, au încercat ca în fața anchetatorilor să își justifice actul criminal.

Legiștii rup tăcerea în cazul tinerei arse în Ghimpați

Tânăra femeie ar fi încercat să se sinucidă, iar mai apoi au dezvăluit că această crimă îngrozitoare s-ar fi produs pe fondul mai multor certuri ce ar fi avut ca punct de plecare faptul că victima ar fi întreținut relații sexuale, contra cost, cu mai mulți minori.

Astfel, în fața judecătorului, cei trei reținuți au recunoscut ca au omorât-o în bătaie pe Mihaela Sabina-Mircea, iar apoi au transportat- o cu mașina Silviei Constantin pe câmpul din județul Giurgiu, hotărând împreună să o incendieze.

Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL.RO, că Mihaela Sabina-Mircea a fost ucisă pe data de 30 octombrie, cu numai câteva ore înainte de a fi incendiată pe câmpul din județul Giurgiu.

”Anchetatorii au stabilit data morții victimei. Coroborând toate probele din dosar cu concluzia legistului, care a apreciat ca Mihaela-Sabina a decedat cu 2-4 ore înainte de a fi incendiată în valiză, în zona localității Ghimpați, data morții este stabilită a fi pe 30 octombrie. Victima a fost ucisă chiar în ziua incendierii, cu maxim 4 ore inainte de a fi transportata în geamantan pentru a fi incendiată. Medicul legist a stabilit că nu se instalase complet rigor mortis și nu exista nici cel mai mic semn de putrefacție”, au transmis sursele judiciare.

Cauza morții: șoc traumatic și hemoragic

Totodată medicii legiști au stabilit și cauza morții Sabinei, și anume șoc traumatic și hemoragic.

”Autopsia nu a evidențiat că Mihaela Sabina-Mircea ar fi fost abuzată sexual, iar cauza morții este stabilită cert în raportul medico-legal: șoc traumatic și hemoragic, nu moarte prin otrăvire. Faptul că s-a găsit insecticid în corpul victimei dovedește că ea a înghițit acest lichid, dar nu într-o cantitate care să fi dus la deces”, au mai transmis surse judiciare pentru aceeași sursă.

Varianta potrivit căreia victima a recurs la gestul de a bea insecticid, se coroborează cu declarațiile celor două femei care sunt acuzate de omor. Însă adevăratul motiv al omorului încă nu a fost stabilit cu certitudine.

În ceea ce privește fracturile costale, cele două femei reținute au susținut în fața anchetatorilor că au provenit de la manevrele de resuscitare a Sabinei, iar aceste declarații s-au dovedit a fi false, iar sursele GÂNDUL.RO  au spus că ”este posibil ca varianta aceasta să fi avut la bază, ca sursă de inspirație pentru asasini, chiar articole din presă în care se explica modul în care puteau fi fracturate coaste dacă se stătea cu picioarele pe pieptul victimei”.