Subiect controversat în spațiul public. În ce condiții luarea temperaturii reprezintă date cu caracter personal

10

Măsurarea temperaturii la intrarea în spații publice închide (magazine, instituții) a devenit unul dintre subiectele cele mai dezbătute și chiar motiv de scandal public. Avocatul Ștefan Boboc, specializat în legislația GDPR, a explicat la Digi24 în ce condiții luarea temperaturii corporale poate fi considerată dată cu caracter personal.

“Teoretic, temperatura este o dată cu caracter personal, însă doar în situația în care, dacă o combini cu o altă, poți identifica persoana respectivă. Simplul fapt că iei temperatura unei persoane nu înseamnă că intri sub incidența datelor cu caracter personal, necoroborând această informație cu alt tip de date“, a declarat Ștefan Boboc sâmbătă la Digi24.

 Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

Ștefan Boboc spune că luarea temperaturii este legală și obligatorie, iar scopul este protecția comună, nu oferirea unui diagnostic.

“Temperatura este luată pentru protecția noastră, a tuturor. Nu este o operațiune medicală prin care se pune un verdict asupra stării de sănătate. Este o măsură pentru a proteja interesul public și atunci cred că interesul persoanei respective trebuie să pice în subsidiar față de intersul public“, a afirmat Ștefan Boboc.