FOTO-DOCUMENT. Racheta rusească, trasă de iranieni, a găurit cabina piloților! Poze din anchetă

6

Noi date furnizate de Comisia ucraineană, formată din 45 de experți, care investighează prăbușirea aeronavei Boeing 737-800 cu 167 de pasageri la bord (toți decedați, la fel ca și cei 9 membri ai echipajului), relevă în mod clar prezența fragmentelor de rachetă Tor în partea superioară a habitaclului.

Găurile produse de acest sistem de apărare antiaeriană de proveniență rusească au fost fotografiate, analizate la milimetru și îndosariate. Ulterior, ele vor fi comparate în amănunțime cu cele de pe avionul malayezian doborât de ruși în anul 2014, deasupra Ucrainei (zona Donbass, ocupată militar de Moscova).

„Experții comisiei ucrainene prezenți la Teheran au lucrat zi și noapte, sub lumina farurilor, au sortat fragmentele avionului care au fost aduse din sit. Toți membrii comisiei, fără excepție, lucrează în mod dezinteresat pentru a determina cauzele prăbușirii aeronavei cât mai curând posibil”, titrează site-ul censor.net.ua.

Ditamai găuroiul „N-a fost nicio explozie sau foc în motoare, nici în zona aripilor. A lipsit partea inferioară a habitaclului”

Ce a constatat Comisia ucraineană după primele zile: „Cert este că nu au existat daune pentru majoritatea părților aeronavei. Nu a fost nicio explozie sau foc în motoare și nici în aripi. Este posibil ca avionul să fi căzut aproape intact. Spre deosebire de rămășițele din Boeing MN-17 (avionul malayezian doborât de ruși în 2014 – n. red.), aici nu au existat semne vizibile de prezență a unor elementele de luptă pe fuselaj și sau aripi. După ce am pus laolaltă toate fragmentele avionului pe care le-am avut la dispoziție, a devenit evident că lipsea partea inferioară a habitaclului”.

Conform DEX: habitaclu = locaș special al busolei pe o navă.

După 22 de ore, o descoperire capitală

În mormanul de fiare, adunate de pe o rază de câteva sute de metri, au fost identificate fragmente din partea superioară a cabinei. Trecuseră 22 de ore de când experții ucraineni lucrau non-stop la acest caz tragic. Cel mai tragic din istoria aviatică a Ucrainei.

„Pe un fragment din cabina de pilotaj, am găsit găuri în elementele dăunătoare ale focosului rachetei, care au străpuns armura. Pentru noi a fost un moment de cotitură”, au spus experții, citați de site-ul censor.net.ua.

Primele concluzii

1. Prima rachetă antiaeriană Tor a lovit căptușeala din partea inferioară a fuselajului, direct sub cabina de pilotaj.

2. O lovitură directă – și cabina s-a defectat din interior. S-a oprit instantaneu transponderul aeronavei, care oferea semnale despre zbor. Contactul turnului de control cu aeronava s-a pierdut imediat.

3. Este posibil ca și a doua rachetă să fi lovit fuselajul inferior.

Și un pașaport Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim! CITIȚI ȘI: * 7 indicii că Occidentul amorsează o revoluție în Iran. Ambasadorul britanic, reținut pentru „instigarea protestatarilor”. Trump amenință cu intervenția militară în cazul „unui nou masacru împotriva manifestanților pașnici” * VIDEO. Iranienii au trecut de la „Moarte Americii!” la „Moarte ayatollahului!”. Protest viguros la Teheran * Noi proteste în Iran. „Ne mint că dușmanul nostru este America, dar dușmanul nostru este chiar aici!” * După trei zile de minciuni, Armata iraniană recunoaște că a doborât avionul ucrainean „din cauza unei erori umane”, dar dă vina pe „aventurismul american” * Pe cine au doborât iranienii: un director de companie aviatică, un reprezentant ONU, ingineri, studenți, doctoranzi

* GALERIE FOTO. Cei 9 aviatori omorâți de racheta rusească trasă de iranieni. Imagini duioase, povești emoționante * Semn rău pentru regimul de la Teheran: „Nadia Comăneci a Iranului” a fugit în Occident! În 1989, Ceaușescu a căzut la 24 de zile după fuga Nadiei * „Dinu Patriciu a fost agent de influență rus”. Victor Surdu a lucrat pe față, Harnagea a făcut presiuni. Dezvăluirile unui fost ministru * Tot „neamul Firea” e angajat pe funcții mari la stat: trei surori + soțul uneia + logodnicul alteia! Ambele surori ale Gabrielei au lucrat la Primăria Voluntari, în subordinea cumnatului Pandele; una e directoare și acum * Orban o zboară și pe Sevil Shhaideh! „Sluga lui Dragnea” stătea pitită în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Articolul FOTO-DOCUMENT. Racheta rusească, trasă de iranieni, a găurit cabina piloților! Poze din anchetă apare prima dată în Ziariștii.