Deliciu culinar uşor după sărbători: Cum se prepară ciorba cu perişoare şi hrean

1

După sărbătorile de iarnă în care ne-am ghiftuit cu mâncăruri consistente, o ciorbă limpede şi acră este preparatul ideal pentru masa de prânz.

Ingrediente:

carne tocată de curcan, varză murată, zeamă de varză, zarzavat (morcov, ţelină, pătrunjel, păstârnac), cimbru, mărar, frunze de ţelină, usturoi, ardei, ceapă, ulei, orez.

Banala ciorbă de pui poate fi o delicatesă. Rețeta ideală după sărbători

Mod de preparare:

Într-o oală adăugaţi trei linguri de ulei, în care căliţi uşor, până se înmoaie, o cană cu varză murată, tocată cubuleţe. După câteva minute, adăugaţi şi o ceapă tocată şi trei căţei de usturoi mărunţit.

Lăsaţi la foc mic, amestecând continuu, apoi completaţi cu o bucată de ţelină, un morcov şi un păstârnac, ambele date pe răzătoarea mare.

Umpleţi oala cu apă caldă, adăugaţi un pătrunjel întreg pentru un plus de aromă, potrivit adevarul.ro,  puţină sare, crenguţe de cimbru şi mărar, precum şi frunze de ţelină. Ciorba va avea un gust aparte dacă veţi pune la fiert un os de pui ori de curcan.

Pentru a pregăti perişoarele, aveţi nevoie de carne tocată, o ceapă mică, tocată foarte mărunt, sare, piper, boia dulce, un ardei măcinat, pătrunjel verde, un ou şi o lingură cu orez. Amestecaţi foarte bine toate aceste ingrediente, apoi modelaţi perişoarele. Adăugaţi-le în zeama din care aţi scos osul şi frunzele, şi puneţi şi un ardei roşu, tocat, care va da culoare mâncării, precum şi o bucată de hrean, dat pe răzătoarea mică. Perişoarele sunt fierte în momentul în care se ridică la suprafaţă.

De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?

Într-o crăticioară, daţi zeama de varză în clocot, apoi turnaţi-o în ciorbă.

Poftă bună!

Distribuie:

Citeste mai multciorba cu hrean si perisoare reteta

Comentarii: