Dacian Cioloș, despre alegerile locale din București: ”PNL vrea să aibă candidați peste tot, dar poate să și câștige?”

4

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a avertizat că o decizie a PNL de a propune candidați proprii la alegerile locale ar putea duce la un rezultat similar celui din 2016, când PSD a câștigat categoric alegerile din București.

”Sper ca toată lumea să fi învățat din lecția de la alegerile locale din 2016 (…) USR și PLUS vor merge cu un singur candidat și vom discuta cu PNL, dacă este posibil și cu PMP”, a spus Dacian Cioloș.

El a susținut că liberalii nu ar trebui să impună susținerea unui candidat propriu pentru Primăria Generală, ci să se ralieze persoanei care poate aduna cele mai multe voturi. ”Eu înțeleg că PNL este un partid important care vrea să aibă candidați peste tot, dar poate să și câștige?”, a spus liderul PLUS.

El a adăugat că decizia privind un candidat comun al partidelor care vor să pună capăt administrației Firea nu trebuie luată în funcție de sondaje deoarece acestea pot fi suspectate de părtinire, în funcție de cine este cel care le comandă.

”Dacă vom merge pe alegeri într-un singur tur, am vrea să organizăm ”primaries”, alegeri interne în care fiecare să-și prezinte programul (…) Noi n-am discutat despre programe, ci despre cât de frumoși sunt ochii unui candidat sau altuia”, a mai spus Cioloș.

Citește și: Nicușor Dan a prezentat un sondaj care-l dă drept candidatul care are șansele cele mai mari să o învingă pe Firea

Foto: Dacian Cioloș/ Steluța Popescu