Ucraina acuză Rusia că i-a doborât avionul la Teheran, cu sistemul de rachete Tor! Moscova a procedat la fel, în 2014, cu o aeronavă malayeziană

4

Rusia, aliata Iranului, este bănuită de oficialii de la Kiev că a doborât avionul ucrainean prăbușit marți, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran. Ar fi o reeditare a crimei comise de ruși în 2014, când au doborât – cu o rachetă sol-aer – un avion malayezian care survola Ucraina.

Cum a ajuns la Teheran, comisia ucraineană care se ocupă de prăbușirea avionului Boeing-737, soldată cu 176 de morți (167 de pasageri și 9 membri ai echipajului), s-a lansat într-o rundă de negocieri cu autoritățile iraniene.

Ce vor trimișii speciali de la Kiev? Să afle adevărul despre dezastrul de miercuri, 8 ianuarie. Ei au lansat azi, în spațiul public, o ipoteză șocantă: rușii ar fi stat la baza acestui accident terifiant! Declarația lui Alexei Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, este teribilă.

”Am decretat stare de urgență!”

Alexei Danilov: „Am decretat stare de urgență. Intenționăm să căutăm epava rachetelor aeriene rusești Tor, conform datelor publicate pe internet. Folosim toate rezultatele investigației privind atacul asupra avionului Boeing-737 pentru a stabili adevărul în cazul prăbușirii acestuia. Luăm în calcul orice variantă. Principalele sunt: atacuri de rachete aeriene ale sistemelor de rachete de apărare aeriană, inclusiv sistemul de apărare aerian rusesc Tor, deoarece există informații despre detectarea deșeurilor unei rachete ruse în apropierea locului accidentului; o coliziune cu un alt obiect zburător; distrugerea și explozia unui motor din motive tehnice sau o explozie în interiorul avionului ca urmare a unui atac terorist”. (Sursa: cenzor.net.ua)

Ulterior, Danilov a completat într-o postare pe Facebook: „Comisia noastră a convenit cu autoritățile iraniene să se deplaseze la locul prăbușirii aeronavei și intenționează să caute eventuale bucăți din racheta de tip Tor, fabricată în Rusia”.

Potrivit lui Danilov, în cadrul comisiei de stat se află experți implicați într-o anchetă internațională privind atacul armatei rusești asupra aeronavei Boeing MN-17 din Malayezia, din 17 iulie 2014, în spațiul aerian al Ucrainei. Se examinează fragmente din rachetele antiaeriene Buk din sistemul Tor, responsabile pentru doborârea avionului malayezian.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim! CITIȚI ȘI: * VIDEO exploziv: avionul prăbuşit la Teheran, surprins în momentul impactului. Prinde forţă ipoteza atacului cu rachetă iraniană * Iranian în România: „La şcoală, ne puneau să ridicăm pumnii în sus și să strigăm: «Moarte Americii!», «Moarte Israelului!». Asta ne învăţau” * Blasfemie: Ghilezan la Digi 24! E cel care îi făcea „sconcşi şi idioţi” pe protestarii #Rezist și „nazist” pe Iohannis * Chițoiu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. A condus mașina în mod criminal și a omorât doi pensionari * O veste proastă pentru corupți: „Kovesi a Americii” e cu ochii pe noi! Ea are o dublă misiune: România și Bulgaria * 8 ani de închisoare pentru decanul unei facultăți de medicină. Motivul: lua șpagă de la studenți pentru a-i promova * Replică de țață a Gabrielei Firea către ministrul Turismului: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!” *Ce ne transmite „melteanul cu BMW”: „Să-mi bag p…a în rasa voastră de români proști și spurcați”. E un fotbalist ratat * FOTO. După „melteanul cu BMW”, apare „cocalarul cu BMW”. Ăsta n-a blocat tramvaiul, ci pârtia de schi! * O fată de 17 ani spune că a fost răpită de Dincă! Ea susţine că în casa monstrului era sechestrată şi o copilă de 12 ani!

Articolul Ucraina acuză Rusia că i-a doborât avionul la Teheran, cu sistemul de rachete Tor! Moscova a procedat la fel, în 2014, cu o aeronavă malayeziană apare prima dată în Ziariștii.