Președintele PSD trage semnalul de alarmă: Vor alegeri anticipate pentru a nu mări pensiile cu 40 la sută conform legii

8

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că Guvernul nu vrea să majoreze pensiile şi salariile profesorilor de la 1 ianuarie, aceasta fiind miza alegerilor anticipate dacă acestea au loc mai repede, majorarea pensiilor se poate proroga.

Vezi și: Guvernul Ludovic Orban pune CRUCE Autostrăzii Unirii: ‘E imposibil de realizat. Să nu amăgim populaţia din zonă”

”E foarte clar cum ajungi la alegeri anticipate: să îţi dai demisia, să nu treacă Guvernul, sunt vreo 120 de zile. O minciună să acoperi tot dezastrul ăsta şi, de fapt, marea problemă este 1 septembrie, este legea cu 40 la sută noua lege a pensiilor şi cu salariile la profesori. Sunt convins că toată miza anticipatelor este ca această lege să nu fie pusă în aplicare. Au alegeri înainte şi pe urmă îşi vor permite electoral să o proroge. A ieşit guvernatorul BNR care a zis că nu se poate. Nu am văzut pe nimeni de la Guvern care să spună că noi, Guvernul, trebuie să aplicăm legea. De ce nu vine Orban să spună: «Nu putem». Până la urmă acest decont va veni. A venit şi la PSD, să nu uităm”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Ciolacu a vorbit şi de măsurile propuse de PSD.

”Marea problemă e şi mărirea salariilor la profesori. Noi când am pus mărirea salariilor la profesori am suplimentat cu 4,2 miliarde. Ei au suplimentat acum cu 1,2 miliarde cu o nevoie că se măreşte de 7,8. Restul de bani nu sunt bugetaţi. Să iasă domnul Cîţu să îmi explice”, a declarat Ciolacu.