Părinții îi cer președintelui și premierului să nu blocheze dublarea alocației: 'O treime din copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei'

9

Părinții cer oficial președintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să găsească soluții pentru a aplica dublarea alocațiilor. “Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund”, arată Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Preuniversitar într-un comunicat primit de Edupedu.ro. FNAP atrage însă atenția că de câte ori este vorba de bugetul ministerului educaţiei sau de alocațiile copiilor “nu se găsesc resurse financiare”.

Reacția părinților vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că are 4 metode pentru blocarea dublării alocațiilor pentru copii și după ce Executivul susținut de profesorul Klaus Iohannis a alocat doar 2,7% din PIB Educației și Cercetării pentru 2020 – cea mai mică alocare din ultimii 25 de ani.

Vezi și: Guvernul Ludovic Orban pune CRUCE Autostrăzii Unirii: ‘E imposibil de realizat. Să nu amăgim populaţia din zonă”

“Aflăm din rapoarte oficiale faptul că peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi”, “facem tot felul de analize cu rol educațional în care scoatem în evidență rata de abandon școlar, vorbim despre modul în care trebuie să ajutăm copiii să se dezvolte personal (…), despre inegalitățile privind veniturile și excluziunea socială, dar fără a acţiona în consecinţă“, declară președintele federației părinților, Iulian Cristache.