Liderul deputaților PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului: 'Ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!'

30

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut, joi, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, punctând că urgența adoptării actului normativ este dată de necesitatea finanțării legii prin care au fost dublate alocațiile pentru copii.

#PSD sa voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocatiilor

In calitate de lider al deputatilor PNL, am propus colegilor mei sa solicitam convocarea unei sesiuni extraordinare, in care sa supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

 Guvernul Ludovic Orban pune CRUCE Autostrăzii Unirii: ‘E imposibil de realizat. Să nu amăgim populaţia din zonă”

Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști.

In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului in ultima săptămâna din sesiunea parlamentara. Urgentă adoptării acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Mihai Tudose s-a reînscris în PSD / DOCUMENT

Solicitam PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa frăția cu pensiile speciale și sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocatiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Florin Roman.

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat, la finalul lunii decembrie, un raport de admitere pentru proiectele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor  Însă actul normativ nu a mai apucat să fie supus votului final al deputaților,  înainte de finalul sesiunii legislative, fiind raportat pentru luna februarie. Camera Deputaților este for decizional pe acest proiect de lege.