Ionel Dancă anunță 'uciderea monstruoasei' OUG 114: 'a fost gândită de mințile ticăloase ale PSD'

5

Șeful Cancelariei, Ionel Dancă, anunță că odată cu publicarea modificărilor la OUG 114 au fos îndepărate efectele unei ”monstruozități gândite de mințile ticăloase ale tripletei Dragnea-Vâlcov-Teodorovici”.

Mihai Tudose s-a reînscris în PSD / DOCUMENT

”Monstruoasa OUG 114, rod al unor minți ticăloase din PSD, gândită de tripleta Dragnea – Vâlcov – Teodorovici împotriva economiei private, a fost în sfârșit desființată.

Astăzi, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța Guvernului Orban care repară aberațiile economice din OUG 114 și impune noi măsuri necesare pentru echilibrarea bugetului.

Principalele prevederi de modificare ale OUG 114 care intră în vigoare începând de astăzi:

#Eliminarea prevederilor care au pus în pericol funcționarea fondurile private de pensii și banii participanților la Pilonul 2 de pensii.

#Abrogarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a dus la creșterea prețurilor pentru energie și utilități.

#Liberalizarea pieței de energie prin eliminarea treptată a prețului fix de vânzare la producători care a avantajat importurile de gaze și energie electrică.

#Desființarea taxei pe activele bancare care a dus la creșterea costurilor de creditare și a ratelor bancare.

#Desființarea schemei fictive de finanțare fără resurse bugetare din Fondul de Dezvoltare și Investiții.

#Plafonarea indemnizațiilor pentru demnitari și a sporurilor din sectorul public la nivelul lunii decembrie din 2019.

#Plata activităților desfășurate de militari și polițiști în zilele libere sau de sărbătorile legale și a alocației pentru drepturile de hrană.

#Încetarea detașărilor din sectorul privat în sectorul public prin care erau evitate concursurile de ocupare a unor funcții publice.

#Înghețarea punctului de amendă la nivelul anului 2019, la 145 lei.

Și chiar dacă PSD s-a încăpățânat până în ultima clipă să blocheze adoptarea acestor măsuri de corectare a prevederilor nocive din OUG 114, prin sesizarea proiectului de Lege pentru care Guvernul Orban și-a angajat răspunderea în fața Parlementului, astăzi acestea intră vigoare și vor produce efecte benefice pentru economie și pentru bugetul statului.

OUG 114, ”greu de ucis” dar în final am reușit!”, scrie Ionel Dancă.