Dosar penal și pentru al doilea pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca

13

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal și pentru al doilea pacient ars în sala de operație la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Este vorba despre un pacient operat în luna martie a anului trecut, însă despre care s-a aflat abia acum.

„La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că în cadrul spitalului Clinic de Urgență București un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operații pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenției chirurgicale”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 într-un comunicat de presă.

În același timp, continuă audierile la Poliție în cazul femeii care a fost arsă pe masa de operație. Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei audiază, miercuri, ca martori, mai mulţi asistenţi medicali şi medici rezidenţi de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie, au informat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Capitalei s-a sesizat din oficiu, marți, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment.

La poliţie nu a fost depusă nicio plângere imediat după incident, însă reclamaţia a fost depusă de pacient după ce a aflat de cazul femeiii arse pe masa de operaţii de la Floreasca, au precizat pentru Mediafax.ro surse din Poliție.

Şi Ministerul Sănătății a anunţat că investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la spitalul Floreasca, a anunțat marți ministrul Sănătății, Victor Costache, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Victor Costache nu a făcut alte precizări în acest caz, el confirmând însă că incidentul este în atenția Ministerului Sănătății, care face verificări.

Victor Costache a prezentat, marți, concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul femeii care a luat foc în sala de operație și a murit câteva zile mai târziu.

Foto: Pixabay.com