Angajații și medicii din cele 19 spitale din subordinea Primăriei București NU au voie să discute cu presa

14

Angajații din subordinea ASSMB, între care se numără și medicii din cele 19 spitale din Capitală, nu vor avea voie să discute cu jurnaliștii, cu excepția purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informațiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB. Gabriela Firea a precizat că nu are nicio atribuție în elaborarea regulamentului intern al ASSMB, iar prevederile din regulamentul intern al ASSMB nu are nicio legătură cu regulamentul intern al fiecărui spital din cele 19 administrate de Primăria Capitalei.

„În situația în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate. Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară și se va sancționa conform prevederilor prezentului Regulament Intern”, se arată în articolul 61 al Regulamentului intern transmis Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) unităților în luna decembrie 2019.

 PSD își aduce întăriri! Mihai Tudose revine în forță

Potrivit aceluiași document, sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica ASSMB sunt: avertisment scris; retrogradarea din funcție cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăși 60 de zile; reducerea salariului pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; reducerea salariului de bază și/sau după caz, a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care și Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colțea sau Malaxa.

Îngrijorare la Guvern! Americanii intenționează să-și vândă partea .

sursa: stiripesurse.ro