UPDATE Procurorii, corectați de ocolul silvic: Pădurarul din Bistriţa-Năsăud trimis în judecată pentru delapidarea a 13.500 de meti cubi de lemn ar fi furat doar 13 metri

9

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistriţeni pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vândut, au anunțat procurorii din Bistrița. Ulterior, șeful Ocolului Silvic a corectat informația, într-o declarație pentru TimpOnline.ro,  afirmând că respectivul pădurar ar fi furat doar 13 metri cubi, procurorii punând un punct în locul unei virgule.

”Lemnul încăpea în două căruțe, nu în 300 de vagoane. Este o greșeală în comunicatul pe care l-ați publicat. Nu ar fi trebuit să fie punct între 13 și 564, ci virgulă. Chiar dacă s-a furat lemn în trecut, eu sunt un om corect și nu pot lăsa lucrurile așa. Voi suna și la Parchet să facă această corectură. Lemnul e în fața ocolului”, a spus Rareș Moga, șeful Ocolului Silvic.

Prezentăm mai jos știrea în  forma inițială:

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistriţeni pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vândut altor trei persoane, întocmind şi acte false în acest sens, transmite Agerpres.

Potrivit raportului de activitate pe luna decembrie 2019 făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pădurarul este acuzat de delapidare şi fals intelectual, după ce, în luna octombrie a anului 2018, şi-a însuşit fără drept din gestiunea sa cantitatea de 13.564 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o celorlalţi trei inculpaţi în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals.

Falsele avize de însoţire a materialului lemnos au fost prezentate ulterior de către cei trei inculpaţi organelor de poliţie, atunci când transporturile de lemn au fost controlate.

Cei trei bărbaţi la care au ajuns lemnele însuşite ilegal au fost trimişi în judecată pentru uz de fals şi complicitate la delapidare.

Pe piaţa liberă, valoarea cantităţii de lemn delapidate de către pădurar depăşeşte 2,5 milioane lei.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestionează fond forestier din cadrul Munţilor Călimani.