Ai nevoie doar de 15 minute zilnic! Exerciţiile care îmbunătăţesc circulaţia sângelui

4

Cu siguranță, multora dintre noi senzația de mâini și picioare reci nu le este străină. Vorbim, în acest caz, despre probleme cu circulația sângelui, care pot fi remediate în doar câteva minute dacă punem în aplicare anumite trucuri.

metode simple pentru a-ti imbunatati circulatia sangelui si a scapa de mainile si picioarele reci

Așadar, rezervă-ți măcar 15-20 de minute zilnic pentru a face aceste exerciții extrem de simple, dar eficiente. Să vedem, deci, care sunt exercițiile și sporturile care te vor ajuta să-ți îmbunătățești circulația sângelui.

Mersul pe vârfuri

Este un exercițiu foarte ușor, care presupune mersul pe vârfuri. Ridică-te pe vârfuri și asigură-te că toți mușchii picioarelor sunt bine încordați. Fă turul camerei de aproximativ 10 ori. Mersul pe vârfuri ajută nu doar la îmbunătățirea circulației sângelui, dar și la întărirea mușchilor gambelor, potrivit avantaje.ro.

Testul care îţi spune în 30 de secunde dacă ai probleme cu circulaţia sângelui

Întinderea gâtului

Pe lângă ameliorarea circulației sangvine, acest exercițiu previne și hipertensiunea. Întoarce cât poți de mult gâtul către dreapta, apoi către stânga, pentru a-ți relaxa mușchii gâtului. Menține 10 secunde gâtul întors catre dreapta, 10 secunde către stânga.

Apoi rotește capul, atingându-ți pieptul cu bărbia. Îți trosnește gâtul atunci când faci aceste mișcări? Nu-ți face probleme. Asta se întâmplă pentru că, atunci când execuți exercițiile corect, ligamentele se întind. Repetă și acest exercițiu de aproximativ 10 ori zilnic.

Rotirea picioarelor

Pentru acest exercițiu, așază-te pe un scaun și fă o rotație amplă a piciorului în sesnul acelor de ceasornic. Atenție! Rotirea nu se face doar din gleznă, ci din articulația șoldului. Repetă exercițiul de 10 ori pentru fiecare picior. Acest exercițiu îmbunătățește circulația, prevenind senzația de mâini și picioare reci și cea de picioare umflate. În plus, previne hipertensiunea.

Exercițiu pentru mâini

Deschide și închide degetele de la mâini strângând bine pumnul atunci când aduci degetele spre palmă. Menține poziția de pumn închis 10-15 secunde. Deschide pumnul și fă mișcări circulare din articulație timp de 1 minut. Asigură-te că aceste mișcări circulare sunt suficient de ample încât să simți că lucrează chiar și mușchii umărului.

Sporturi care îmbunătățesc circulația sângelui

Înotul, ciclismul și dansul sunt trei dintre cele mai eficiente sporturi pentru îmbunătățirea circulației sanguine.

Înotul antrenează toți mușchii corpului. Stimulează circularea oxigenului către plămâni și către inimă, reglează respirația și previne hipertensiunea. În plus, este recomandat persoanelor care suferă de dureri articulare și musculare. Este eficient dacă este practicat în sesiuni de 45 de minute, de 3-4 ori pe săptămână.

Ciclismul ameliorează circulația sângelui cu precădere la nivelul părții inferioare a corpului. La fel și dansul care, în plus, previne hipertensiunea.

Ideale pentru prevenirea accidentului vascular cerebral: Alimentele care fluidizează sângele

Stretching

Nu ai timp sau chef să faci nimic din ce ți-am propus până acum? Atunci apelează la stretching. Întinde-te cât poți de mult, ridică-te pe vârfuri, trage de brațe în sus și fă câțiva pași păstrând această poziție.

Stretchingul poate fi la fel de bine făcut și în pat. Întinde-ți bine mușchii în timp ce te uiți la filmul preferat. În felul acesta, îți și relaxezi corpul și îți îmbunătățești și circulația sanguină.

Distribuie:

Citeste mai multciclism cum sa iti imbunatatesti circulatia sangelui dans inot intinderea gatului mersul pe varfuri rotirea picioarelor stretching

Comentarii: