CSM a anunţat oficial convocarea plenului: Se alege conducerea pe anul 2020

11

Consiliul Superior al Magistraturii își va desemna, la plenul de marți, 10 decembrie, noua conducere pentru anul 2020, ședința fiind programată pentru ora 11:00. Tot pe 10 decembrie va fi dezbătut și raportul de activitate al Consiliului pentru 2019.

Potrivit ordinii de zi publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, pe 10 decembrie, în plen se va desemna noua conducere a forului, pentru anul 2020.

Tot pe 10 decembrie va fi dezbătut raportul de activitate al Consiliului pentru 2019. Ședința începe la ora 11:00.

Actuala conducere a Consiliului este formată din judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).

Conducerea din anii anteriori a fost formată din Simona Marcu – Cristian Ban (2018), Mariana Ghena – Codruţ Olaru (2017). Aceştia nu mai pot fi aleşi.

Potrivit legii, „Secţiile corespunzătoare ale Consiliului Superior al Magistraturii vor analiza şi dezbate candidaturile depuse şi vor desemna candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ale Consiliului Superior al Magistraturii”. Astfel, anterior plenului, Secţia pentru judecători trebuie să desemneze un candidat pentru funcţia de preşedinte, iar Secţia pentru procurori un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte. Cei doi sunt ulteriori votaţi în plen.