FBI a arestat un român care ar face parte dintr-o bandă de hoți din Mexic: riscă să stea 47 de ani în închisoare

30

Un român în vârstă de 37 de ani a fost arestat de agentii FBI în Statele Unite, după ce l-au prins instalând skimmer și camere de supraveghere pe bancomate.

CNN aruncă BOMBA: două dintre marile economii ale lumii au ajuns în recesiune

Potrivit autorităților, Alexandru Cosmin Licșor a instalat în perioada ianuarie-februarie 2015 dispozitive de skimmimg prin intermediul cărora a reușit să fure informațiile de la peste 2.000 de carduri bancare, realatează Stirea de Iasi. După mai multe investigații, românul ar fi avut trei complici care nu au fost identificați încă.

Licșor ar fi încercat să retragă 512.000 de dolari din diferite bancomate din Statele Unite și Mexic, reușind să fure o sumă de 190.000 de dolari. Imediat după furturi, el a revenit în România, de unde a fost extrădat recent în State, pentru a fi judecat de fraudă informatică, fraudă bancară și furt de identitate. Astfel, el ar putea însuma o pedeapsă de până la 47 de ani de închisoare. FBI suspectează că românul face parte dintr-o grupare criminală care operează în țări precum Olanda, Mexic, Italia și România.