DOVADA că în China tehnologia a depășit așteptările adversarilor: S-a construit primul portavion în întregime chinez

42

Imaginile de mare rezoluție realizate din satelit dezvăluie progresele pe care Beijingul le face pentru finalizarea primului portavion construit în mod exclusiv de autoritățile chineze, prin intermediul unei infrastructuri tehnologice extinse, relatează site-ul agenției Reuters.

Conform aprecierilor făcute de analiști, portavionul ar fi primul dintr-o serie similară de echipamente militare, informează mediafax.ro.

 Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Imaginile satelitale care surprind șantierul naval Jiangnan, de la periferia orașului Shanghai, au fost realizate în urmă cu o lună și stransmise agenției Reuters de către Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

Conform imaginilor transmise de CSIS, în cadrul șantierului puteau fi identificate secțiuni prefabricate, pereți și alte componente ale portavionului ce ar putea fi finalizate în următoarele 12 luni și mutate către un port nou creat, înainte de a fi echipat, apreciază analiștii.

 Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Portul de la estuarul Râului Yangtze, incluzând un debarcader lung de aproximativ un kilometru lungime și clădiri mari, capabile să depoziteze componentele navelor, este aproape finalizat.

„Putem vedea progres încet dar constant, dar eu cred că cel mai surprinzător lucru pe care aceste imagini îl dezvăluie este infrastructura extensivă care s-a dezvoltat simultan”, a declarat un analist din cadrul CSIS. „E greu de crezut că totul a fost construit doar pentru realizarea unei singure nave”; „Arată, mai de grabă, ca un spațiu specializat pentru portavioane și alte nave de mari dimensiuni”.

Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță .