Banksy a deschis un magazin on-line

37

Birmingham Mail

Celebrul artist stradal Banksy a deschis un magazin on-line care le oferă admiratorilor şansa de a se înregistra şi de a-i cumpăra creaţiile, printre acestea vesta antiglonţ cu steagul Regatului Unit purtată anul acesta de Stormzy pe scena Festivalului de la Glastonbury, potrivit Press Association, agerpres.

Magazinul online înlocuieşte magazinul temporar deschis de Banksy în oraşul Croydon, la sud de Londra, despre care enigmaticul artist a spus că serveşte exclusiv pentru ”expunerea produselor”.

Citește și : Scandal imens în presa de la vecini. Directorul postului naţional de radio a fost demis!

Magazinul, denumit ”Gross Domestic Product”, le permite fanilor să se înregistreze pentru a cumpăra cele mai faimoase opere ale lui Banksy.

Vesta antiglonţ purtată de Stormzy este în prezent listată la preţul de 850 de lire sterline. Rapperul a fost primul artist solo britanic de culoare cap de afiş la celebrul festival muzical.

După ce s-a demonstrat că vesta este o operă originală Banksy, Joey Syer, cofondator al MyArtBroker.com, a estimat valoarea acesteia la ”undeva peste 200.000 de lire sterline”.

Potrivit descrierii produsului de pe magazinul on-line, este „o versiune a unei ‘veste tradiţionale engleze adaptate pentru timpurile moderne. Această armură corporală personalizată este capabilă să oprească gloanţe până la calibrul 45 şi este rezistentă la înjunghiere, dar nu poate fi spălată la maşină.”

„A fost purtată de Stormzy la Festivalul de la Glastonbury (întrucât este foarte periculos acolo)”.

Citește și : Parisul și Bagdadul discută mecanismele de judecare a jihadiștilor

Pentru a se putea înregistra pe site ca potenţiali cumpărători, fanii trebuie să răspundă la întrebarea ”Arta contează?” în mai puţin de 50 de cuvinte.

Produsele nu sunt alocate clienţilor pe principiul primul venit, primul servit, ci sunt distribuite aleator, după validarea răspunsului la întrebare.

Candidaţii selectaţi vor fi notificaţi prin e-mail într-un interval de până la două săptămâni de la înscriere şi primesc un link final de verificare pentru a termina achiziţia online.

La vânzare, se mai află o poşetă Banksy confecţionată din cărămidă, disponibilă pentru suma de 750 de lire sterline. Este descrisă ca ”perfectă pentru genul de persoană care nu ia multe lucruri cu sine, dar ar putea avea nevoie să pocnească pe cineva în figură”.

Multe dintre produsele promovate au făcut parte dintr-o recentă instalaţie de artă în Croydon, închisă în prezent, deşi nu a fost niciodată deschisă oficial.

Site-ul se laudă cu o gamă largă de ”artă, produse de uz casnic şi dezamăgire”, artistul susţinând că are ”preţuri fixe la produsele unicat pentru patronii cu venituri mici”.

„Colecţionarii de artă înstăriţi sunt invitaţi să se abţină de la cumpărături în această perioadă”.

Imprimeuri originale cu autograf pot fi achiziţionate începând cu 500 de lire sterline.