Liderul Hezbollah: Iranul va distruge Arabia Saudită în caz de război

41

JerusalemOnline

Ar fi bine ca Arabia Saudită să nu intre în război cu Iranul pentru că va fi distrusă în acest caz de către forţele Republicii islamice, a declarat vineri Hassan Nasrallah, liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban, citat de Reuters, potrivit agerpres.

„Nu pariaţi pe un atac asupra Iranului, deoarece acesta vă va distruge”, a avertizat liderul mişcării şiite libaneze într-o alocuţiune televizată.

Citește și : Nicolas Maduro va efectua curând o vizită în Rusia (Kremlin)

„Se pare că petrolul este mai scump decât sângele”, a remarcat şeful Hezbollah, în reacţie la atacul asupra instalaţiilor petroliere din Arabia Saudită.

Amintind că atacul din 14 septembrie a dus la o reducere la jumătate a producţiei de petrol saudite, el a adăugat: „Casa voastră este de cristal şi economia voastră este de cristal, la fel oraşele de cristal din Emiratele Arabe Unite” (EAU).

Aceste atacuri arată puterea alianţei susţinute de Teheran, a mai spus Nasrallah, avertizând că noile dispozitive de apărare saudite nu vor putea face mare lucru pentru a apăra regatul.

Aceste sisteme de apărare „vor fi foarte scumpe şi nu vor avea nicio utilitate”, a afirmat liderul Hezbollah, recomandând Riadului şi aliaţilor săi să înceteze intervenţia lor militară în Yemen.

Citește și : Trump denunţă ca ‘ridicole’ acuzaţiile că ar fi avut o conversaţie ‘riscantă’ cu un lider străin

În acelaşi timp, el a spus că toţi cei „au colaborat cu Israelul sunt agenţi şi trebuie judecaţi”. „Dacă aceşti agenţi au comis crime, ei trebuie sancţionaţi cu fermitate”, a declarat secretarul general al Hezbollah, citat de i24news.tv. Acesta se pare că s-a referit la Amer Fakhoury, fost cadru militar al Armatei din sudul Libanului, o fostă miliţie apropiată de Israel, care a fost arestat la revenirea sa în Liban în urmă cu câteva zile şi a stârnit un val de indignare.