Fifor: Azi încetează mandatul meu de interimar la MAI/ Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul

40

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a scris, pe Facebook, că joi încetează mandatul la minister și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că ”face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția.”

Președintele Klaus Iohannis, va susține joi, 12 septembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, a anunțat Administrația prezidențială.

Ieșirea șefului statului are loc în contextul crizei guvernamentale, după ce premierul Viorica Dăncilă a făcut șase noi propuneri de miniștri, dintre care trei de la ALDE, deși partidul a rupt coaliția.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a decis să nominalizeze trei reprezentanți ai ALDE pentru posturile de miniștri rămase vacante după ieșirea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.

Astfel, șefa guvernului a anunțat că îi propune pe Grațiela Gavrielscu la Mediu, Ion Cupă la Energie și Alexandru Băișanu la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Dăncilă a anunțat și propunerile pentru ministerele alocate PSD rămase fără titulari: Dan Chirilă la Interne (actual secretar de stat), Camelia Gavrilă la Educație și Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Redăm mai jos integral postarea lui Mihai Fifor pe Facebook

”Astăzi încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil.

Am luat imediat măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului. Am colaborat excelent cu dl. Raed Arafat la elaborarea ordonanței de urgență 62/2019 prin care am îmbunătățit sistemul 112.

Am început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI. Atât cât mi-a stat în putință și cât mi-a permis legea, i-am sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal.

Am lucrat în minister cu oameni deosebiți, bine pregătiți, cărora le mulțumesc pentru buna colaborare.

Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru.

Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția. Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice. Oamenii au nevoie de un alt fel de președinte, iar în această toamnă ne vom lupta să dăm României șeful de stat pe care îl merită: muncitor, implicat și aproape de oameni.”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Eudard Vînătoru

Tags: Guvern, Klaus Iohannis, mihai fifor, ministerul de interne, ministri, viorica danchila