Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

37

Suceveanul Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit singurul metru de autostradă din Moldova în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere, este revoltat că statul român și-a alungat cetățenii peste graniță, punând în pericol mii de afaceri.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ştefan Mandachi a anunţat că a decis să închidă un restaurant pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi. Inițiatorul curentului #șîeu, Mandachi vorbește despre dictatura angajaților necalificați, de proastă calitate, și face statul responsabil pentru această situație.

Textul de revoltă al lui Ștefan Mandachi „Un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect, amenințător”

#ȘAPTEJDOILASUTĂ!!! Statul își taie singur porția de 72%, apoi, cu burta plină, se întoarce râzând cu curul la mine. El se amuză, noi plângem.

Dacă fac glume cu nervii noștri, să-i ia dracu’ pe toți infecții din ’89 și până azi, 14 august 2019, ora 14.35, care au condus România și au băgat în boale întreg sistemul economic.

Am decis să închid un restaurant «à la carte», pentru că NU AM CU CINE SĂ LUCREZ. Capitulez! Refuz să-mi bat joc de mine și să fiu sado-maso continuând în condițiile generate de către Stat (și acceptate tacit de noi, fricoșii).

Trebuie să fii Superman ca să inițiezi sau să dezvolți o afacere cu un bazin gol de salariați! Efectiv înotăm într-o piscină fără apă. Nu mai ai cu cine lucra într-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect și amenințător.”

„Statul te momește către minciuni, corupție și evaziune”

„Statul nu te lasă să-ți plătești decent un salariat. Îți spune irevocabil și nenegociabil: NU! Dacă vreau să-mi plătesc cu 5.000 de lei un angajat (și am mulți cu salarii mult mai mari), voi plăti contribuții și taxe în valoare de 72%!!! #ȘAPTEJDOILASUTĂ! În total, pentru un salariu net de 5.000 de lei, angajatorul plătește 8.740 de lei.

Sistemul pe care Statul ni-l pune la dispoziție pentru a face afaceri este microbian: te momește către minciuni, corupție și evaziune.”

„Angajatul iresponsabil este creația Statului român”

„Forța de muncă abilă și profesionistă a migrat, iar ceea ce a rămas în România sunt în general necalificați, care sunt conștienți de poziția lor de putere și profită de contextul CREAT DE CĂTRE STAT ca să manipuleze și să-l condiționeze pe angajator.

Prefer să nu mă mai cert cu bucătari incompetenți și mofturoși, a căror genetică și comportament le-a CONSRUIT TOT STATUL. Angajatul iresponsabil este creația Statului român.”

„Situația forței de muncă este o CALAMITATE”

„Situația forței de muncă este o CALAMITATE: nu mai există angajați! Gata, stop! Cineva trebuie să facă ceva; dacă nu, DEMISIA! Lucrătorii au fost alungați din țară, prigoniți de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur!

Oamenii de afaceri sunt morcoviți, dar la felul în care merg lucrurile astăzi, într-un an se vor desființa zeci de mii de afaceri. Și după ce patronașii vor pleca la muncă în Spania și Anglia, o să regrete că au tăcut când puteau să vorbească.”

„Ești un Terorizat de afaceri, nu Om de afaceri”

„Noțiunea de om de afaceri își schimbă definiția. Nu te mai poți focusa pe viziune, leadership sau dezvoltare. Trebuie să tremuri să nu fugă angajații. E o condamnare vizibilă la NEDEZVOLTARE. Nu mai ai energie pe care să o dedici extinderii, dezvoltării și capitalizării. Tot focusul se pierde pe retenția de personal. În cel mai bun caz ești un Terorizat de afaceri, nu Om de afaceri.

(Totuși, cine dracu-i șef la patronatele din România? Că de șapte-opt ani de când sunt patron n-a venit niciun nene să mă întrebe dacă mai pot duce în spate haltera pe care mi-o apasă Statul. Chiar așa, suntem nimeni de nicăieri? Ce fel de șef de haită o fi invizibilu’ ăsta?)”

„De ce ne buzunărești, ciorditorule?”

„Și dacă tot sunt tare-n clanță, iată și o soluție: Statule, dar de ce nu renunți la 30% din cei 72% cu care ne jăcmănești la dată și oră fixă, în fiecare lună pe 25? De ce ne buzunărești, ciorditorule? Renunță la 30% din taxe, iar mai apoi ne obligi să-i dam salariatului, ca să nu mai plece în Anglia, Germania și Spania! Nu ni-i dai nouă, că deh, noi suntem hoți, dar dă-i salariatului! Pentru că oricum tu HABAR NU AI ce să faci cu ei și-i cheltui după ureche! Ai dovedit că ești analfabet în a investi banii în economie și în a reține salariații în țară, pentru că suntem primii după Siria la migrație. PRIMII DUPĂ SIRIA, nebunule!

Sau ar mai fi o a doua soluție, de rezervă… Imaginează-ți, Statule, cum ar fi dacă mai multe milioane ca mine nu ți-am mai plăti taxele (că nu avem de unde, să zicem). Așa… preventiv. Vreo 3 luni… Nu ne-ai mai întoarce curu’!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!