Naţionala de volei feminin a României va juca finala la FOTE, de la Baku, după ce a învins Italia în semifinale

52

Naţionala de volei feminin a României a învins, vineri, reprezentativa Italiei, cu scorul de 3-2, în semifinalele Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, şi va disputa finala competiţiei, cu Rusia, anunță news.ro.

Tricolorele mici s-au impus în faţa Italiei cu 20-25, 25-23, 25-21, 16-25, 15-13, după aproape două ore de joc.

În cealaltă semifinală, Rusia a învins Turcia, cu 3-1, astfel că, sâmbătă, România şi Rusia vor disputa finala pentru medalia de aur. În grupe, Rusia a învins tricolorele cu 3-1.

 DOLIU în PSD – Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

Până în prezent, România a obţinut zece medalii la FOTE, după cum urmează: la judo – aur (Barbara Hagianu), argint (Alexandru Matei), Alexandra Paşca (bronz), la lupte – aur (Georgiana Antuca) şi argint (Ana Maria Pârvu), la nataţie – aur şi argint (David Popovici) şi la gimnastică – argint (echipa feminină) şi bronz (Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu).

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, iar obiectivul de câştigare a 8-10 medalii a fost deja atins.

Sportivii români concurează la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei.