Două piramide construite pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii egiptene, au fost deschise pentru turiști prima dată din 1965

53

Autoritățile egiptene anunță că două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965, informează News.ro. Vestigiile au fost construite în urmă cu mai bine de 4500 de ani și au fost ridicate pentru faraonul Sneferu, nimeni altul decât fondatorul celei de-a patra dinastii egiptene. Din această dinastie, cei mai cunoscuți faraoni sunt Keops, Kefren și Mikerinos, cei care au dat numele celebrelor piramide vizitate anual de turiști din toată lumea.

Autorităţile egiptene au permis, sâmbătă, accesul turiştilor în două piramide din Dahshur, în sudul oraşului Cairo, şi au dezvăluit o colecţie de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be, citat de News.ro.

O piramidă construită pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii a faraonilor din Egipt, şi o alta vecină au fost accesibile publicului pentru prima dată din 1965, a anunţat ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani.

Un vechi zid, lung de 60 de metri, la sud de o altă piramidă, cea a faraonului Amenemhat II, a fost de asemenea deschis, potrivit ministrului egiptean, mai anunță sursa citată.

sursa foto: Pexels.com