Vremea în vara 2019. Prognoză meteo pentru iunie, iulie și august. AccuWeather a publicat datele

87

AccuWeather a indicat temperaturile cu care va trebui să ne confruntăm pe tot parcursul sezonului cald. Cum va fi vremea în lunile iunie, iulie și august?

Prognoza meteo pentru iunie, iulie și august

Majoritatea românilor se pregătesc de concedii. Aceștia trebuie să ia la cunoștință prognoza meteo pentru sezonul cald. În ajutorul lor au venit specialiștii de la AccuWeather care au indicat cum va fi vremea pe toată perioada verii. Pe lângă temperaturi extrem de ridicate, în unele regiuni, ne așteaptă și multe furtuni violente. Se pare că scenariul din vara precedentă se repetă, conform digi24.ro. În zona de vest și sud a Europei vor fi numeroase zile de caniculă și secetă, iar furtunile vor apărea în special în zona de sud-est și inclusiv în România.

Anul acesta, canicula va începe încă din luna iunie în Europa Centrală și Peninsula Iberică. Temperaturile au atins recorduri, în cursul anului trecut, în Portugalia, Belgia, Olanda, Germania, dar și în zona scandinavă. Cu toate astea, n-au durat mai mult de o săptămână, lucru ce nu se așteaptă pentru canicula din România, care se extinde pe toată durata verii.

Prognoza meteo pe toatî vara 2019. Temperaturi record în unele regiuni!Prognoza meteo pe toatî vara 2019. Temperaturi record în unele regiuni!Prognoza meteo pentru 3 luni

Din păcate, se indică și temperaturi de 38 de grade Celsius, dar nu în România, ci în Franța, Belgia, Olanda și Polonia. „Temperaturile pot ajunge la 40 de grade C în părți din sudul și estul Franței, din iulie până la începutul lui august”, potrivit meteorologului Accuweather Tyler Roys.

În Portugalia și Spania, se anunță mai multe zile în care temeraturile vor ajunge și până la 43 de grade Celsius sau chiar mai mult. De asmenea, se anunță și că nopțile vor fi și ele neobișnuit de calde, tot în partea aceasta a continentului. În țara noastră, 2019 s-a arătat a fi un an al fenomenelor extreme care au fost asuprite de o creștere aparte a temperaturilor.