Președintele Iohannis: În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic / Despre intervenția jandarmilor de la Topoloveni: Este revoltător

131

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent sâmbătă la mitingul PNL din Bucureşti, s-a declarat convins că acest partid va câştiga alegerile europarlamentare, adăugând că PSD „nu contează” în Europa.

„În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic. Au venit la guvernare cu promisiuni, PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum când mandatul lor se apropie de sfârşit putem să vedem ce s-a întâmplat. Şi îi întreb pe PSD-işti: unde sunt spitalele promise? Zero. Unde sunt autostrăzile promise? Zero. Unde e bunăstarea promisă? Zero”, a spus Iohannis.

El a apreciat că PNL are „cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidaţi”.

„Eu personal sunt convins că ei vor câştiga alegerile”, a mai spus el.

Klaus Iohannis a mai spus, referindu-se la incidentele care au avut loc la Topoloveni, că este „revoltător” ca în anul 2019, oameni care sunt nemulţumiţi de un politician să fie luaţi de jandarmi.

„Este revoltător ca în anul 2019, oameni care pur şi simplu sunt nemulţumiţi de un politician, să fie luaţi de jandarmi. Cred că aici avem imaginea României lui Dragnea. Cine nu e cu Liviu Dragnea va fi arestat! Aşa ne-au arătat imaginile de la Topoloveni. Nişte oameni nemulţumiţi, pe bună dreptate, de Dragnea, s-au dus pur şi simplu să protesteze paşnic şi au fost luaţi de jandarmi”, a spus şeful statului.

În opinia sa, acest lucru este „incredibil şi inimaginabil”.

În acest context, șeful statului i-a îndemnat pe cetăţeni să meargă la vot pe 26 mai. „Iată un argument puternic pentru a merge la vot, pentru a da un răspuns acestui guvern şi acestei guvernări eşuate”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă, în Piaţa Victoriei, la finalul mitingului electoral al Partidului Naţional Liberal.

La manifestaţie au fost prezenţi pe scenă lideri ai PNL, printre care preşedintele Ludovic Orban, secretarul general Robert Sighiartău, liderul deputaţilor Raluca Turcan, al senatorilor – Florin Cîţu, primarii Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Emil Boc.

Participanţii la miting, peste 60.000 potrivit organizatorilor, au afișat steaguri tricolore şi ale UE precum şi însemnele partidului. Cu ocazia evenimentului, PNL a lansat şi noul imn al partidului.

Tags: alegeri europarlamentare 26 mai, Klaus Iohannis, miting pnl, referendum justitie 26 mai