Acuzații incendiare la adresa lui Dragnea. ”Pomană pe față înainte de alegeri”

13

      Incredibil, dar totuși adevărat: parcă după scenariul unui film de ficțiune, Liviu Dragnea a anunțat la Botoșani că pregătește o ordonanță de urgență pentru ca  fiecare gospodărie din mediul rural din șase județe din Nordul Moldovei, una dintre cele mai sărace regiuni din țară, să primească 20.000 lei, bani cu care  beneficiarii  ar  putea să-și termoizoleze locuințele, să se racordeze la canalizare, să-și renoveze casele sau să se doteze cu utilaje agricole.

„Este foarte bine ca familiile cu probleme financiare să primească ajutor. Dar, trecând peste faptul că astfel de ajutoare vin exact în perioada campaniei electorale, cum ar putea o familie cu 20 de mii de lei să-și îmbunătățească modul de a trăi într-o zonă rurală uitată până acum de Guvern? Poate o gospodărie din 20.000 de lei să-și construiască o rețea de canalizare, un sistem de aducțiune a apei potabile, să-și mute toaleta din curte în casă și să-și cumpere și utilaje agricole?  Vor putea bieții alegători să-și facă singuri cu acești bani drumuri, canalizare și sisteme de apă potabilă? Banii se vor cheltui rapid probabil pe lopeți, sape și puțuri. Cu ce ar ajuta apoi, acești bani  zonele evitate de investitori,  tocmai din cauza lipsei infrastructurii?” se întreabă deputatul Mihaela Huncă. 

          “Consider că  datoria Guvernului este  să investească în drumuri, sisteme de canalizare și de aducțiune a apei potabile pentru toți locuitorii din zona Moldovei, o regiune lăsată până acum de izbeliște de PSD.  Cred că banii ar trebui investiți în infrastructură, astfel încât zona să devină atractivă pentru firme care vor crea locuri de muncă ce vor aduce apoi îmbunătățirea traiului pentru localnici. De aceea, mă gândesc că acești bani sunt, iar o pomană, o bucată de pâine aruncată alegătorilor, și așa oropsiți și sătui de minciuni. Este de datoria noastră, a tuturor,  prin vot  să oprim risipa de bani publici și lipsa de strategii în ceea ce privește infrastructura și politicile publice ale actualului Guvern!”, a continuat Mihaela Huncă.