Exact ca Ceaușescu! Dragnea: „Nu am încredere în DNA, nu răspund la întrebările DNA!”

18

Deranjat de câteva întrebări directe și precise ale procurorului DNA (o doamnă bine pregătită), Liviu Dragnea a adoptat tactica lui Nicolae Ceaușescu de la Târgoviște, 25 decembrie 1989.

„Nu am încredere în Direcția Națională Anticorupție. Nu răspund la întrebările doamnei de la DNA!”, a replicat șeful PSD, nervos, când nu avea un răspuns credibil la întrebările acuzării.

Scena seamănă izbitor cu cea de la procesul soților Ceaușescu, desfășurat într-o unitate militară din Târgoviște pe 25 decembrie 1989. De altfel, există trei asemănători teribile între Ceaușescu 1989 și Dragnea 2019.

1. Nu recunoaște autoritatea Justiției

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Nu recunosc acest tribunal! Nu recunosc niciun tribunal în afară de Marea Adunare Națională! Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale, a poporului! Răspund în fața clasei muncitoare. În fața loviturii de stat nu răspund celor care au chemat armatele străine în țară. Nu răspund!”

Liviu Dragnea, 2019: „Nu am încredere în Direcția Națională Anticorupție. Nu răspund la întrebările DNA!”

2. Nu recunoaște acuzațiile

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Tot ceea ce s-a spus aici sunt falsuri, provocări. Puteți face orice mascaradă, nu recunosc”.

Liviu Dragnea, 2019: „Dacă o să fiu condamnat, mi-aș dori să știu pentru ce. Dacă e să fii condamnat și să nu știi pentru ce… Afirm și în încheiere că sunt total nevinovat și, indiferent ce decizie veți lua, eu nu am purtat asemenea discuții, nu am știut că cele două nu se prezentau la serviciu”.

3. Devine vizionar

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Cine a dat lovitura de stat poate să împuște pe oricine! România va trăi în veci de veci. Toți trădătorii, oricâți vor fi… Va trăi România și poporul român liber, nu cu trădătorii!”

Liviu Dragnea, 2019: „Acest dosar este unul politic și sunt convins că timpul îmi va da dreptate!”

Există, totuși, și o mare deosebire: în cazul lui Ceaușescu era un proces-mascaradă, cu încălcarea tuturor normelor procesuale. În cazul lui Dragnea au fost respectate toate procedurile, ba chiar apărarea a abuzat de tertipuri avocățești.

În consecință, procesul lui Ceaușescu (de o complexitate mult mai mare, pentru fapte mult mai grave, precum genocidul și subminarea economiei naționale) a durat o oră și 20 de minute, iar procesul lui Dragnea a durat câțiva ani.

CITIȚI ȘI: * Primele cuvinte ale lui Dragnea în faţa judecătorilor. Face pe „niznaiul” legat de banii copiilor, „păpaţi” de PSD * Halucinant! Dragnea se apără în faţa judecătorilor dând vina pe… Băsescu. Nu recunoaşte acuzaţiile, deşi martorii nu şi-au schimbat mărturiile * E gata! Mărturia lui Dragnea s-a încheiat cu un atac la justiţie: „E dosar politic”. Ce vrea să ştie dacă va fi condamnat * Manevra perversă a lui Dragnea n-a avut succes. Recuzase o judecătoare pe motiv că soțul ei e mare fan PSD! * Asaltul hoardelor PSD-iste: Dragnea şi-a adus galeria la procesul de la Înalta Curte pentru a pune presiune pe judecători * Teroare PSD-istă la Înalta Curte. Jandarmii, ca în 10 august, au lovit cot la cot cu interlopii * Ameninţare de interlop: „Te-am ochit, nu scapi de mine!” Cum acţionează bandele lui Liviu Dragnea chiar în faţa celei mai mari instanţe de judecată * Antena 3 cere amânarea procesului lui Dragnea și instigă la nerespectarea sentinței! * Interlopii presei. Bogdan Chirieac: „Nu mi-am imaginat cât de tare este urât Liviu Dragnea de statul subteran!” * Avocatul lui Dragnea recunoaşte că luni poate fi ziua fatală: „Înalta Curte poate chiar pronunţa sentinţa”! * VIDEO. Senzaţionala „mamaie”! A intrat în mijlocul PSD-iştilor, la Craiova, şi le-a bătut obrazul: „E şi oraşul meu, nu al vostru! Distrugeţi tineretul”