Ambasada SUA, reacţie fermă în apărarea lui Kovesi. Americanii au înţeles că „SS” o „hărţuieşte” pe fost şefă a DNA

28

Ambasada SUA la București își exprimă preocuparea față de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, căreia i s-a interzis să călătorească în afara României și să vorbească cu presa, apreciind că aceste acțiuni „încalcă principiile democratice și par să aibă forma unei hărțuiri judiciare”.

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de către Ambasada SUA.

Secția specială de investigare a magistraților, botezată de românii ne-PSD&ALDE drept „SS”, a anunțat, vineri, oficial, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care o acuză de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă.

Secția anunță într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviințarea procurorului și nu mai poate desfășura activitatea de procuror.

Valuri de solidaritate din lumea liberă

Mulţi oficiali occidentali au sesizat că ancheta SS împotriva lui Kovesi (o comandă a fugarului penal Ghiţă) este o făcătură.

Judith Sargentini, europarlamentara olandeză care face parte din echipa de negociere a Parlamentului cu Consiliul pentru numirea procurorului-șef al Parchetului European, a spus că anchetarea lui Kovesi oferă motive în plus ca aceasta să fie numită  la șefia Parchetului european.

  • ”Cu atât mai multe motive ca dna Kovesi să fie numită primul procuror-șef al Parchetului european. Săptămâna viitoare vom avea a treia rundă de negocieri cu Consiliul”, a scris Judith Sargentini pe Twitter.

Ska Keller, co-președinta grupului Verzilor din Parlamentul european, a subliniat că Secția specială de anchetare a magistraților, care a inculpat-o pe Kovesi, se află sub controlul direct al Guvernului.

  • ”Este extrem de dubios și de îngrijorător ce se întâmplă în România chiar acum: Guvernul român continuă tentativele de blocare a Laurei Codruța Kovesi de a deveni procuror-șef al Parchetului european. Acum, o unitate de parchet nou creată, care este controlată direct de exact acest guvern, o acuză pe Kovesi de corupție. România trebuie să garanteze o anchetă independentă și transparență totală”, a scris pe Facebook Ska Keller.

La rândul său, Ana Gomes, europarlamentar socialist spaniol și un fervent critic al lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă, a cerut din nou excluderea PSD din familia europeană a socialiștilor.

„Un truc ieftin și îngrozitor din partea liderului corupt Liviu Dragnea și a marionetei sale prim-ministru. Un get prostesc totodată: ar putea foarte bine să aibă un efect de bumerang”.

CITIȚI ȘI:Europa se ridică ferm împotriva jihadului anti-Kovesi. E începutul sfârșitului pentru guvernarea infracțională de la București!Adina Florea îi interzice Codruței Kovesi să discute cu Augustin Lazăr! Lista obligațiilor impuse de SS„Doamna Kovesi poate fi arestată în orice moment”. Umilită să semneze condica la poliție„E groasă treaba cu Codruța. Hidra mafiotă nu cunoaște limite”O ţin cu FORŢA în România! NU poate părăsi ţara. Kovesi, blocată în cursa pentru Parchetul European!Dancă (PNL): „O manipulare tipică Antenei 3”. Gâdea, isteric: „Afară! Afară! Vreți să vă dau afară cu bodyguarzii? Tăiați-i microfonul!”VIDEO. Imaginile șocante în care Gâdea îl dă afară pe Ionel Dancă (PNL) „cu bodyguarzii”!

Articolul Ambasada SUA, reacţie fermă în apărarea lui Kovesi. Americanii au înţeles că „SS” o „hărţuieşte” pe fost şefă a DNA apare prima dată în Ziariștii.