Istoricul Marius Oprea îl acuză pe Cioloș că și-a fondat partidul cu ajutorul casei de avocatură a unui fost securist și l-a pus secretar general pe fiul acestuia. Cioloș: Asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil

22

Istoricul Marius Oprea, care a scris constant despre fosta Securitate comunistă, îl acuză pe Dacian Cioloș că și-a înregistrat partidul PLUS cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners”, fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate și coordonatorul anchetei penale la care a fost supus în 1988, cu un an înainte de Revoluție.

Mai mult, Marius Oprea scrie într-un articol că secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este fiul maiorului de Securitate, Adrian Alexandru Iordache, care este și managing partner la casa de avocatură a firmei, iar vicepreședinte al partidului PLUS este nora fostului securist.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș respinge acuzațiile și scrie că ”asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil. La fel de mizerabilă este și afirmația că ar exista o eminență cenușie în spatele meu. Nu am judecat și nici nu voi judeca vreodată oamenii în funcție de rudele lor, ci în funcție de faptele lor”. Fostul premier adaugă că ”insinuările pline de răutate vehiculate în media reprezintă o tactică veche, bine pusă la punct de oamenii care controlează de peste zece ani politica și o bună parte a presei”.

Reamintim că Dacian Cioloș a anunțat pe 15 decembrie 2018 la Cluj Napoca înființarea unui nou partid politic – Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS), formațiune care a fost deja înregistrată la Tribunal. Totodată, el a spus că va solicita retragerea dosarului de înregistrare a partidului Mișcarea România Împreună (MRÎ) din cauza tergiversărilor în instanță.

Mediafax.ro a scris la acel moment că fondatorii noului partid sunt doi avocați de la firma de avocatură ”Iordache Partners” alături de soția unuia dintre cei doi. Astfel, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului București, membrii fondatori ai PLUS sunt: Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] – preşedinte Iordache Iulia, cu domiciliul […] – vicepreşedinte Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] – secretar general.

Raluca Daneș este senior associate la ”Iordache Partners”, în vreme ce Adrian Alexandru Iordache este managing partner la aceeași firmă. Iulia Iordache este soția lui Adrian, au declarat pentru Mediafax.ro oficiali ai PLUS.

Foto: Dacian Cioloș la lansarea PLUS / Autor: Steluța Popescu