ȘOC. LEGILE LUI TUDOREL TOADER. UN VIOLATOR A PRIMIT 3000 DE EURO DESPĂGUBIRE DE LA STATUL ROMÂN. A FĂCUT CU 180 DE ZILE MAI PUȚINĂ PUȘCĂRIE

Legile justiției modificate de ministrul Tudorel Toader, în special cea care se referă la recursul compensatoriu a scos din închisori zeci de violatori,hoți sau chiar criminali.

Un exemplu concret este și un caz recent în care  un violator a primit 3.000 de euro a primit despăgubire  pentru condiţiile din închisoarea unde şi-a ispăşit pedeapsa. Mai mult, agresorul a beneficiat şi de o reducere a pedepsei cu 180 de zile din acelaşi motiv.

Petru Herea-Cristea a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri și tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiționat înainte de a-și executa sentința.

Ultima dată, bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce în 2017, la puțin timp după ce a ieșit din penitenciar, a încercat să-și siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce Petru Herea Cristea a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, „condiţiile necorespunzătoare” în care a stat, timp de doi ani și jumătate în Penitenciarul Satu Mare.

În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleași condiții necorespunzătoare în care a fost ținut după gratii timp de 10 luni, relatează digi24.ro.

.fb-like {overflow: hidden !important;}

Loading...