Dan Neculăescu, secretar de stat în Ministerul de Externe, a anunțat vineri la Consiliul Ministerial al OSCE că România sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și că cere returnarea de către Rusia a navelor sechestrate în Marea Azov. Pe de altă parte, Neculăescu i-a cerut ministrului ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, să găsească o soluție pentru Legea Educației, potrivit unui comunicat MAE.

Reamintim că noua lege a educației din Ucraina restrânge accesul minorităților la învățământ în limba maternă. România a denunțat permanent noua lege, președintele Iohannis renunțând anul trecut în ultimul moment la o întâlnire cu omologul său ucrainean din cauza diferendului pe această temă.

Neculăescu a mai exprimat îngrijorarea României față de deteriorarea contextului de securitate la nivel european, marcat de conflictul din Ucraina, persistența conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre – alimentate toate de Rusia, precum și față de ”erodarea regimului de control al armamentelor convenționale”, mai arată comunicatul citat.

Secretarul de stat a participat, în perioada 6-7 decembrie 2018, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurată la Milano.

Foto: Harta conflictului din Marea Azov

Loading...