Carmen Dan s-a apucat de renovat. Își face BIROU NOU. Cât va costa confortul Ministrului de Interne

Sediul Ministerului de Interne va fi renovat în scurt timp, după ce în ședința de Guvern de vineri a fost adoptată o hotărâre privind reabilitarea și modernizarea clădirii. Investiția ajunge în jurul sumei de 320 de milioane de lei, potrivit MAI. O hotărâre de acest fel a fost luată și pentru Sediul Poliției Capitalei, în anul 2009, însă lucrările nu au fost finalizate nici până în acest moment.

„Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea sediului Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A București. (…) În urma auditului energetic efectuat asupra imobilului, construit în anul 1940, a reieșit necesitatea renovării prin termoizolare și etanșare, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie și asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, hotărârea aprobată va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a fațadelor cu valoare istorică și pe exterior a fațadelor din curțile interioare.

„De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă și vor fi modernizate sistemele de instalații pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistență a imobilului, de modernizare a spațiilor, recondiționare a unor finisaje interioare ale pereților și pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereților și tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uși și ferestre). Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 322.147 mii lei, fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operațional POR/2017 – Axa prioritară 3, precum și de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație”, se mai arată în comunicatul de presă menționat.

Durata de realizare a reabilitării este de 48 de luni.

span{width:460px !important;} iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Loading...