Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților că va sesiza vineri Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de revocare a miniștrilor demisionari de la Dezvoltare Regională și Transporturi și de numire a celor doi înlocuitori propuși de PSD, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Vom sesiza CCR, astăzi am vorbit cu preşedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele (…). Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională”, a declarat Viorica Dăncilă la Parlament.

La întâlnire a participat şi Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru a prelua portofoliul Dezvoltării Regionale.

Surse politice au afirmat joi că liderii coaliţiei de guvernare, preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au decis miercuri seară ca această sesizare să fie depusă.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci „de ochii lumii”, precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

Lucian Șova a declarat joi, într-o conferință de presă la sediul ministerului, că mandatul său este în continuare valabil și că rămâne în continuare ministru, făcând apel la cei care transmit contrariul să se abțină.

”Eu sunt Lucian Șova, ministrul Transporturilor. Fac un apel la toți cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate. Mă refer la faptul că orice afirmație făcută în spațiul public cu o anume semnificație politică pot aduce prejudicii angajaților și milioanelor de utilizatori de servicii de infrastructură. Am vrut să clarific că sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit atribuțiile în confromitate cu prevederile legale până când îmi va expira mandatul”, a spus Șova.

Replica sa vine la o zi după ce deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că de joi (de azi – n. red.) Ministerul Transporturilor va fi blocat pentru că încetează mandatul ministrului Lucian Şova (detalii aici).

Loading...